Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Döbrögisztán-Mutyisztán szorgos nyara!
  2015-08-29 08:23:12, szombat
 
  Döbrögisztán-Mutyisztán szorgos nyara!


Posted on 2015/08/29 Szerző: Admin


Nyáron sem tétlenkedett a kormány: íme, a legújabb mutyik
A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. Továbbra is elmondható, hogy a korrupciót állami szinten űző kormányzat intézkedéseinek köszönhetően az Unió egyik legkorruptabb országának mondhatjuk magunkat.

A korrupció mára nem a rendszer velejárója, hanem a rendszer maga: az alapképlet szerint általában egyéni képviselői indítványként benyújtott, tehát a parlamenti vitát kikerülő jogszabály-módosításokkal átrendezik a tulajdonviszonyokat és (államosítás helyett) baráti kezekbe játsszák az adott piacot. A közbeszerzések és az állami megrendelések szintén haverok zsebében landolnak, így a gazdasági hátországban hatalmas vagyonok találtak gazdára. A személyre- és cégekre szabott jogszabályalkotás mára rutinművelet lett.
A listánk egyre bővül, most épp az oszlopreklámmutyival, amelynek lényege, hogy újra lehet majd közutak melletti villanyoszlopokon és telefonpóznákon reklámot elhelyezni, miután 2012-ben még balesetveszélyességre hivatkozva betiltották azokat. Mondanunk sem kell, azóta változtak a hirdető cégek tulajdonviszonyai. Aki jól jár: Garancsi István, Orbán Vikor jó barátja. Ugyanaz a Garancsi István, akinek érdekeltségéhez fűződő cég nyerte el a 2017-es vizes világbajnokság helyszínének építésére kiírt közbeszerzési pályázatot.
De Sánta János, Lázár közeli barátja is elégedett lehet: magáénk tudhatja a Napi Gazdaság 49 százalékos tulajdonrészét. Kevésé örülhetnek az IT cégek a pénzügyi szolgáltatók leendő informatikai auditoraival szemben állított követelménylistának: ez, meglátásuk szerint az iparág szereplőinek nagy többségét elüti a lehetőségtől, várhatóan itt is csak Fidesz-kedvencek lehetnek befutók - ez itt az audit mutyi!

7553_csak_a_penz_fidesz_amiben_a_kdnp_hisz.jpg
Garancsi István, a ,,kötélbarát" milliárdos vállalkozó
Elöljáróban csak annyit az egyébként Videoton tulajdonos és MET résztulajdonos Garancsiról, hogy ő az írásban felsorolt mutyik főszereplője. Ezen kívül egy, a Figyelőben megjelent interjú-portré szerint a következő derül ki róla: a miniszterelnököt eredetileg az általa 2007-ben megvásárolt Videoton FC révén ismerte meg, ahol gyakran ültek együtt a díszpáholyban. A kapcsolat akkor fűződött szorosabbra, amikor egyszer elvitte Ausztriába túrázni Orbánt és feleségét, Lévai Anikót, valamint Hernádi Zsolt Mol-vezért és egy barátját. Garancsi a kapcsolatot kötélbarátságnak nevezi (az elnevezés az összekötött hegymászók egymásra utaltságára utal).
Oszlopreklám-mutyi
2012-ben betiltották a közutak melletti villany- és telefonpóznákon való plakátelhelyezést. A kormány hivatalos indoklása szerint azért, mert az balesetveszélyes... A valódi ok viszont inkább abban keresendő, hogy az oszlopokra helyezhető reklámokkal akkor még a spanyol érdekeltségű Esma-csoport foglalkozott - ami a Simicska Lajoshoz köthető Mahir-cégcsoport konkurenciája volt. Az Esma 2012-es tiltás után gyakorlatilag csődbe ment, spanyol tulajdonosok részben kivonultak az országból - írja a napi.hu.
Ez már csak azért is tűnik valószínűbb oknak, mert azóta az Esmába beszállt a kormányfővel közismerten jó kapcsolatot ápoló Garancsi István is. S láss csodát, hirtelen újra engedélyezték az oszlopokon elhelyezett hirdetéseket. Mit nekünk balesetveszély!
Az autósok biztonsága természetesen elsődleges fontosságú a kormány számára - egészen addig, amíg egy haverhoz nem kerül a plakátbiznisz. A javaslatot egyébként a gazdasági bizottság nyújtotta be - tehát még hátra van egy parlamenti nyugtázás.
Úszóvébé-mutyi
Listánk következő mutyija a 2017-es vizes világbajnokság helyszínéül szolgáló komplexum megépítésének ügye. A nyertes ismét Garancsi István, aki nemrég szerzett magának egy céget, a Market Építő Zrt.-t, amellyel máris bezsebelhette a 40 milliárdos munkát. A tendert a Garancsi cég, a Strabag-MML Kft. és a Magyar Építő Zrt.-vel ,,versenyezve" nyerte el.
A Garancsi-féle Market Építő Zrt. szép számban nyert már állami beruházásokat, például a Fradi-stadion építését is. A Market Építő 2013-ban nettó 38,6 milliárdos bevételt termelt és 740 millió forintos üzemi eredményt ért el, tavaly pedig 49 milliárdos árbevétel mellett 1,187 milliárdos adózott eredményt értek el, amelyből 880 milliót osztalékként kivettek. Hozzájuk köthető még egy nagy projekt, a Wizz Air Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren épülő 2000 négyzetméteres csarnokának kivitelezése.
Dohányellátó-mutyi
Közben Lázár János holdudvara is épül-szépül. A miniszter ismerőse, Sánta János, a Continental Dohányipari Csoport elnöke, amely az utóbbi időszak dohányipari átalakulásának legnagyobb nyertese, a magyarországi trafikok kizárólagos nagykereskedőjeként. Íme, a nyertes pályázata (Tabán Zrt.) és a másik, vesztes pályázó (Philip Morris et al.) közti különbségek:

audit
Jól érzékelhető, hogy hiába kínálták a versenytársak a baráti cég által kínált koncessziós díj tízszeresét, az állam mégis Lázár bizalmasával kötött végül szerződést. Nem mintha ezen mostanra bárki meglepődne.
Napi Gazdaság-mutyi
Sánta egyébként nem csak a dohányiparban utazik: június 11-én szerezte meg az új Magyar Nemzetnek szánt napilap 49 százalékos tulajdonrészét Liszkay Gábortól 69,76 millió forintért. Ezzel a miniszterelnökséget vezető miniszter pozíciója erősödik a médiában, amelynek egy másik óriási szelete már Habony-kézben épülget.
A Napi Gazdaság még áprilisban került Liszkay Gáborhoz, azelőtt a Századvég tulajdona volt, és így Habony Árpád hatása lehetett erős. Habony azóta létre hozta saját médiacégét Modern Media Group néven, amelynek ingyenes hetilapját a Századvég kommunikációs igazgatója, Keresztesi Péter menedzseli. És hogy bezárjuk a kört, a dohánynagykerekben is megjelenik Habony-kapcsolat, a másik nagy nyertes BAT felügyelőbizottságában ugyanis nemrég az a Lánczi Tamás kapott helyet, aki Habony Londonban bejegyzett tanácsadócégének is az ügyvezetője - írja az Index.
Audit-mutyi
Alakul az audit-mutyi is. A pénzügyi társaságok leendő informatikai tanúsítóira vonatkozó kormányrendelet-tervezetet erős kritikával illette az érintettek érdekképviselete, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). Az ügy előzménye, hogy a brókerbotrányok ürügyén a Fidesz a pénzügyi társaságok, vagyis bankok és biztosítók számára a tavaly kiötölt közműszámla-tanúsításra hasonlító informatikai auditot kíván kötelezővé tenni.
Az átvilágítás már nyilvánosságra hozott céljai hasonlítanak a számlatanúsítványnál megszabott követelményekhez: garantálni kell a rendszer ,,zártságát" és azt, hogy senki ne férhessen hozzá szabálytalanul. Az egyelőre nem nyilvános kormánytervek szerint leendő tanúsító szervezetekkel szemben ennél jóval hosszabb és részletesebb követelménylista lesz. Ez, a közműszámlaügyben már kiforrott, a szakma szerint egyedül a Hunguard Kft.-re szabott elváráslista jelentős kibővítésének minősíthető - írja a Népszabadság.
Az IVSZ egyébként véleményezőként szerepel a tervezeten, véleményét azonban úgy tűnik, nem vették figyelembe. A IVSZ szerint az erősebb szabályozás és a tanúsítók minőségalapú szűrésének igényét senki nem vitatta, de a tervezet nem eredményezi a szolgáltatás minőségének javulását. A közölt feltételek ugyanis nem állnak összhangban az információbiztonsági szakma nemzetközi szabványaival.

maffia
A terv szükségtelenül alkalmaz nemzetbiztonsági logikát: minősített (nemzetbiztonsági okokból titkosított) adatok kezelését feltételezi, holott a pénzintézetek ilyen tevékenységet egyáltalán nem végeznek. A tanúsító legfeljebb üzleti, biztosítási és banktitkokhoz férhetne hozzá.
Az előírás, a célra amúgy alkalmas vállalkozások nagy többségét lehetetlenítené el a szakmai munka folytatásától. A rendelettervezetben nem pontosították a tanúsító szervezet fogalmát, elvárt tevékenységi körét és azt se, mi lenne a pontos feladata, mely rendszerek összességét kell tanúsítani, ezenkívül pedig az érdekképviselet szerint több sebből vérzik és szakmailag átgondolatlan.
Indul a nagy magyar földprivatizáció
Legutóbb pedig az agráriumot nézte ki magának a kormány: négyszázezer hektár állami földtől kíván megszabadulni az állam a következő választásig, amelyet a közlés szerint magyar gazdák kezébe akarnak juttatni. A kérdés már csak az, van-e bármi okunk feltételezni, hogy ezúttal majd transzparens módon, kevésbé egyértelműen a gazdasági hátországgal kívánják-e elvitetni a földeket, vagy marad a trafikmutyi jól bejáratott gépezete? Nemsokára kiderül.
(tenytar)
Bal-Rad komm: “...Indul a nagy magyar földprivatizáció..." - A “családi ezüst" utolsó darabjai kerülnek dobra! A remélt zsákmány HÁROMEZER MILLIÁRD FORINT! Deklaráltan “beruházásfejlesztésre"! (Remek alkalom függönycserére, bútorcserére, szigetecske vásárlásra, vagy új yachtra! Nemmzetthesseynknek!)
Ez is lemegy tavaszra! Márciusban ki lehet tenni a táblát az országhatárokra: “AZ ORSZÁG ELKELT!"

26 év alatt bevégeztetett! 45 éven keresztül épült-gyarapodott! Azért nem semmi létesült itt '90-ig, hogy 26 éven keresztül LEHETETT KÓTYAVETYÉLNI!
Nade mi lesz AZUTÁN? MIUTÁN már semmi pénzzé tehető állami vagyon nem maradt?
Politikai bűnbandáinknak nincs veszve semmi! Márciustól indulhatnak a kilakoltatások!
A MAGYAROK MEG LESNEK KI A FEJÜKBŐL-BAMBÁN! ÉRTETLENKEDVE!

https://balrad.wordpress.com/2015/08/29/dobrogisztan-mutyisztan-szorgos-nyara/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kötélbarátságnak, földprivatizáció, miniszterelnököt, követelménylista, tanácsadócégének, balesetveszélyes, érdekképviselete, követelményekhez, nemzetbiztonsági, intézkedéseinek, brókerbotrányok, érdekképviselet, telefonpóznákon, kormányrendelet, érdekeltségéhez, véleményezőként, lehetetlenítené, országhatárokra, szükségtelenül, szervezetekkel, négyzetméteres, világbajnokság, balesetveszély, függönycserére, tulajdonrészét, résztulajdonos, nyilvánosságra, átalakulásának, kilakoltatások, közbeszerzések, szabálytalanul, módosításokkal, bűnbandáinknak, vállalkozások, banktitkokhoz, átgondolatlan, legújabb mutyik, helyzet mutyi-téren, korrupciót állami, korrupció mára, rendszer velejárója, rendszer maga, alapképlet szerint, parlamenti vitát, adott piacot, állami megrendelések, gazdasági hátországban, listánk egyre, hirdető cégek, 2017-es vizes, pénzügyi szolgáltatók, iparág szereplőinek, Garancsi István, Orbán Vikor, Sánta János, Napi Gazdaság, Videoton FC, Lévai Anikót, Hernádi Zsolt Mol-vezért, Simicska Lajoshoz, Market Építő Zrt, Strabag-MML Kft, Magyar Építő Zrt, Garancsi-féle Market Építő Zrt, Market Építő, Wizz Air Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, Közben Lázár János, Continental Dohányipari Csoport, Tabán Zrt, Philip Morris, Napi Gazdaság-mutyi, Magyar Nemzetnek, Liszkay Gábortól, Liszkay Gáborhoz, Habony Árpád, Modern Media Group, Keresztesi Péter, Lánczi Tamás, Habony Londonban, Informatikai Vállalkozások Szövetsége, Hunguard Kft, HÁROMEZER MILLIÁRD FORINT, ORSZÁG ELKELT, LEHETETT KÓTYAVETYÉLNI, MAGYAROK MEG LESNEK KI FEJÜKBŐL-BAMBÁN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Palóc Grand Canyon  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Kellemes esti időtöltést  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Krisztina b...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Az elfogadásnak...  Naplemente  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Volt egy...  Emberként automatikusan értéke...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A végzet az  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  A Gömb  Szép estét kedves látogatóimna...  Pillangó  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Jó éjszakát  Messziről jött ember  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Pillangó  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  képre írva  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  A Gömb  Ha így haladunk...  Különös!  Szent György nap  Ma  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs. 
Bejegyzés Címkék
legújabb mutyik, helyzet mutyi-téren, korrupciót állami, korrupció mára, rendszer velejárója, rendszer maga, alapképlet szerint, parlamenti vitát, adott piacot, állami megrendelések, gazdasági hátországban, listánk egyre, hirdető cégek, 2017-es vizes, pénzügyi szolgáltatók, iparág szereplőinek, audit mutyi, egyébként Videoton, írásban felsorolt, következő derül, miniszterelnököt eredetileg, általa 2007-ben, kapcsolat akkor, kapcsolatot kötélbarátságnak, összekötött hegymászók, közutak melletti, kormány hivatalos, oszlopokra helyezhető, spanyol érdekeltségű, országból &#8211, kormányfővel közismerten, oszlopokon elhelyezett, autósok biztonsága, kormány számára, javaslatot egyébként, gazdasági bizottság, parlamenti nyugtázás, nyertes ismét, nagy projekt, miniszter ismerőse, utóbbi időszak, magyarországi trafikok, nyertes pályázata, állam mégis, dohányiparban utazik, másik óriási, másik nagy, ügyvezetője &#8211, pénzügyi társaságok, érintettek érdekképviselete, brókerbotrányok ürügyén, tavaly kiötölt, rendszer &#8222, szakma szerint, erősebb szabályozás, tanúsítók minőségalapú, szolgáltatás minőségének, közölt feltételek, terv szükségtelenül, pénzintézetek ilyen, tanúsító legfeljebb, célra amúgy, szakmai munka, tanúsító szervezet, pontos feladata, érdekképviselet szerint, nagy magyar, agráriumot nézte, következő választásig, közlés szerint, gazdasági hátországgal, remélt zsákmány, kötélbarátságnak, földprivatizáció, miniszterelnököt, követelménylista, tanácsadócégének, balesetveszélyes, érdekképviselete, követelményekhez, nemzetbiztonsági, intézkedéseinek, brókerbotrányok, érdekképviselet, telefonpóznákon, kormányrendelet, érdekeltségéhez, véleményezőként, lehetetlenítené, országhatárokra, szükségtelenül, szervezetekkel, négyzetméteres, világbajnokság, balesetveszély, függönycserére, tulajdonrészét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6447
  • e Hét: 20677
  • e Hónap: 31788
  • e Év: 185284
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.